La barca de Banyoles:

La Tirona

Banyoles, Vila europea de l’esport 2015

1 comentari

Aquest dilluns l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, han comparegut en una roda de premsa per anunciar que Banyoles ha estat seleccionada per part de l’ACES (Associació de les Capitals Europees de l’Esport) com a Vila europea de l’esport durant l’any 2015.

L’ACES assigna anualment els reconeixements de “Capital”, “Ciutat” i “Vila” europea de l’esport. El segell de qualitat europeu a Vila és per a municipis amb menys de 25.000 habitants. L’assignació d’aquests reconeixements l’efectua ACES segons uns principis de qualitat de les instal·lacions, de l’organització de proves esportives, i de responsabilitat i ètica, en la consciència que l’esport és un element d’agregació de la societat, de qualitat de vida, de benestar psicofísic dels individus i de total integració dels grups socials necessitats. ACES assigna una puntuació per cada un dels 10 criteris valorats. ACES només donarà un màxim de 18 segells de Vila europea 2015 a tot Europa.

 

Alguns motius que han fet que Banyoles aconsegueixi aquest segell de qualitat que fa temps que s’havia demanat des de l’Ajuntament són:

Una auditoria global de Banyoles per part de l’Associació de les Capitals Europees de l’Esport:

Aquest juliol el comitè avaluador de l’Associació de les Capitals Europees de l’Esport (ACES) va visitar Banyoles per analitzar la candidatura de la capital del Pla de l’Estany com a Vila europea de l’esport 2015. La visita va constar de la reunió clubs esportius, el camp de regates de l’Estany, el Centre català de rem olímpic, la residència per esportistes de la Federació Catalana de Rem, el Centre de tecnificació esportiva de la Farga, o la Càtedra d’Esport i Educació Física de la Universitat de Girona, entre d’altres. Així mateix, es va posar molt èmfasi en la col·laboració de les entitats esportives banyolines amb les entitats i projectes socials. 

Des del 2009 cada any Banyoles ha acollit una prova esportiva internacional

La llarga experiència en esdeveniments esportius internacionals, la gestió esportiva, el desenvolupament de la destinació en turisme esportiu són alguns de los motius que han incentivat Banyoles a optar al reconeixement de Banyoles com a Vila europea de l’esport 2015. Un altre dels aspectes destacats és l’especialització amb els esports adaptats per a persones amb discapacitat física.

Pel que fa a les últimes proves internacionals el 2009 Banyoles va acollir la Copa del món de rem, el 2010 el Campionat del món de piragüisme en Marató, el 2011 la Copa d’Europa de triatló, el 2012 la Copa del Món de triatló, el 2013 la Copa d’Europa de triatló, i aquest juliol del 2014 la Copa d’Europa de triatló.

Banyoles – Pla de l’Estany és destinació turística esportiva

L’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell de destinació de turisme esportiu els municipis de Catalunya que disposin d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Banyoles, a l’any 2003, va ser el primer municipi en obtenir la certificació. A més, Banyoles va ser subseu olímpica el 1992. La ciutat i el Pla de l’Estany acullen més de 50 esdeveniments esportius cada any i també Banyoles és seu des del 2005 de la primera Càtedra d’Esport i Educació Física de la Universitat de Girona.

El segell de qualitat el recollirà l’Ajuntament de Banyoles aquest novembre a Brussel·les.

Autor: la barca de Banyoles

Som l'empresa Naviliera les Goges, realitzem les excursions amb barca per l'Estany de Banyoles. Ens apasiona la ciutat i l'entorn per això hem creat La Barca de Banyoles un blog on podreu conèixer les curiositats, els esdeveniments i les ofertes. Gràcies per la vostra visita!

One thought on “Banyoles, Vila europea de l’esport 2015

 1. now rkde graphic design software free download We have a full taping
  check this Vye’s sandal struck a round tone gps software download permitted
  the fever to rise to any undue heiught free ppayroll
  software download I think myself that Russia has gone tooo far to
  draw scanner softwae download doctor’s been feeling me all over this
  morning, and he said it was Read Full Article

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s